14 Ekim 2018 Pazar

Pavlova

Pavlova

Malzemeler 
Tabanı İçin 
  • 4 Yumurta Akı
  • 1 Yemek Kaşığı Mısır Nişastası
  • 250 Gr Toz Şeker
  • 1 Yemek Kaşığı Elma Sirkesi
  • 1 Paket Kabartma Tozu
  • 3 Çorba Kaşığı Kakao
Kreması İçin
  • 200 Gr Krema
  • 4 Yemek Kaşığı Pudra Şekeri
Üzeri İçin
  • İsteğe Göre Meyva
  • 1 Yemek Kaşığı Pudra Şekeri
Yapılışı
  • Bir kapta yumurta aklarını mikserle çırpmaya başlayın. 
  • Yumurta akları hafifçe köpürmeye başladığında azar azar pudra şekerini ilave edin. 
  • Daha sona mısır nişastasını ve sirkeyi ekleyip çırpın.
  • Fırın tepsisine yağlı kağıt serin.
  • Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine karışımı dökün.
  • Önceden 120 derecede ısıttığımız fırında 1,5 saat pişirin.
  • Piştikten sonra fırınınızın kapağını birazcık aralık bırakarak soğumaya bırakın.
  • Bir kapta krema ve pudra şekerini yoğun bir kıvam alıncaya kadar yüksek devirde çırpın.
  • Hazırladığınız alt tabanın üzerine yayın.
  • Üzerini istediğiniz meyvelerle süsleyip servis yapın.
                                       Afiyet Olsun.

0 yorum: