17 Ekim 2018 Çarşamba

Meyveli Parfe

Meyveli Parfe

Malzemeler
  • 2 Paket Kremşanti
  • 2 Su Bardağı Süt
  • 1 Paket Kakaolu Bisküvi
  • 1 Paket Vanilya
  • 10 Adet Çilek
  • 1 Adet Muz
  • 1 Su Bardağı Dövülmüş Fındık
  • Yarım Su Bardağı Damla Çikolata
Yapılışı
  • Çilekleri ve muzu küp şeklinde doğrayın.
  • Bisküviyi eliniz ile küçük parçalara bölün. 
  • Bir kaba kremşantiyi dökün.
  • Üzerine sütü koyup çırpın.
  • Koyu bir kıvam alana kadar mikserle çırpın.
  • Daha sonra vanilya ekleyip, çırpmaya devam edin. 
  • En son bisküviyi, damla çikolatayı, dövülmüş fındığı, doğranmış çilek ve muzları ekleyip iyice karıştırın.
  • Baton kek kalıbının içine streç film serin.
  • Hazırladığınız karışımını kalıbın içine dökün.
  • Üzerini streç film ile kapatın.
  • Kek kalıbını en az 4 saat buzlukta bekletin..
  • Hazırladığınız parfeyi servis yapmadan 15 dk önce buzluktan çıkartın.
  • Servis tabağına koyup, dilimleyerek servis edebilirsiniz.
                                                   Afiyet Olsun

0 yorum: