17 Ekim 2018 Çarşamba

Meyveli Parfe

Meyveli Parfe

Malzemeler
  • 2 Paket Kremşanti
  • 2 Su Bardağı Süt
  • 1 Paket Kakaolu Bisküvi
  • 1 Paket Vanilya
  • 10 Adet Çilek
  • 1 Adet Muz
  • 1 Su Bardağı Dövülmüş Fındık
  • Yarım Su Bardağı Damla Çikolata
Yapılışı
  • Çilekleri ve muzu küp şeklinde doğrayın.
  • Bisküviyi eliniz ile küçük parçalara bölün. 
  • Bir kaba kremşantiyi dökün.
  • Üzerine sütü koyup çırpın.
  • Koyu bir kıvam alana kadar mikserle çırpın.
  • Daha sonra vanilya ekleyip, çırpmaya devam edin. 
  • En son bisküviyi, damla çikolatayı, dövülmüş fındığı, doğranmış çilek ve muzları ekleyip iyice karıştırın.
  • Baton kek kalıbının içine streç film serin.
  • Hazırladığınız karışımını kalıbın içine dökün.
  • Üzerini streç film ile kapatın.
  • Kek kalıbını en az 4 saat buzlukta bekletin..
  • Hazırladığınız parfeyi servis yapmadan 15 dk önce buzluktan çıkartın.
  • Servis tabağına koyup, dilimleyerek servis edebilirsiniz.
                                                   Afiyet Olsun

0 yorum:

Yorum yaparken;
1. Yaptığınız yorumun, mutlaka yazımla alakalı olmasına özen gösteriniz.
2. Yorumlarınızda yazım ve dil bilgisi kurallarına uymaya çalışınız.
3. Tarif göndermek için Tarif formu sayfasını kullanınız.
4. Konu ile ilgili olmayan sorularınız için iletişim sayfasını kullanınız.