24 Nisan 2019 Çarşamba

Lorlu Un Kurabiyesi

Lorlu Un Kurabiyesi

Malzemeler
  • 1 Paket Margarin
  • 1 Yumurta (Sarısı üzerine sürülecek)
  • 1 Su Bardağı Yoğurt
  • 4 Su Bardağı Un
  • 1 Su Bardağı Şeker
  • 1 Paket Kabartma Tozu
İçi İçin
  • 300 Gr Lor Peyniri
  • 2 Su Bardağı Şeker
Üzeri İçin
  • Pudra Şekeri
Yapılışı
  • Yumuşatılmış margarini geniş bir kabın içine alalım.
  • İçine yumurtayı, yoğurdu, 1 su bardağı şekeri ilave ederek yoğuralım.
  • Krem kıvamına geldiğinde un ve kabartma tozunu da ilave ederek yoğurmaya devam edelim.
  • Ayrı bir kapta lor ve 2 su bardağı şekeri karıştıralım.
  • Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar kopartalım.
  • Kopardığımız parçaları elimizle yuvarlayalım.
  • İçine şekerli lordan bir miktar koyalım.
  • Hamuru kenarlarından kapatalım.
  • Ters çevirerek hafifçe yağlanmış fırın tepsisine dizelim.
  • 180 derecelik fırında 20 dakika (altı üstü pembeleşene kadar) pişirelim.
  • Fırından alıp soğuttuktan sonra üzerine pudra şekeri serpiştirerek servis yapalım.
                               Afiyet Olsun

4 yorum:

  1. Lor peynirli kurabiye ilk defa duydum

    YanıtlaSil
  2. Lorlu un kurabiyesi harika bir lezzet tereyağlı olması tercihidir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Genelde tereyağı girip de lezzetli olmayan bir şey olmuyor

      Sil

Yorum yaparken;
1. Yaptığınız yorumun, mutlaka yazımla alakalı olmasına özen gösteriniz.
2. Yorumlarınızda yazım ve dil bilgisi kurallarına uymaya çalışınız.
3. Tarif göndermek için Tarif formu sayfasını kullanınız.
4. Konu ile ilgili olmayan sorularınız için iletişim sayfasını kullanınız.