6 Ekim 2018 Cumartesi

Limonlu Kek

Limonlu Kek
Malzemeler
  • 6 Yumurta
  • 1,5 Su Bardağı Toz Şeker
  • 2,5 Su Bardağı Un
  • 1 Paket Kabartma Tozu
  • 2 Paket Vanilya
  • 1 Limon Kabuğu Rendesi
  • 1 Çorba Kaşığı Limon Suyu
Hazırlanışı
  • Bir kasede yumurta ve şeker çırpma teli veya mikserle çırpılır.
  • Vanilya , limon kabuğu rendesi ve limon suyunu katarak çırpmaya devam edin.
  • Sonra bu unu ve kabartma tozunu da karışıma ilave ederek bir süre karıştırılır.
  • Karışım yağlanmış, unlanmış kek kalıbına boşaltılır.
  • 180 derecelik fırında 40 dakika pişirilir.
  • 40 Dakikanın sonunda kekin ortasına bıçak batırın.
  • Bıçak temiz çıkıyorsa kek hazır demektir.
  • Kek pişince servis tabağına alınarak soğumaya bırakılır.
  • İyice soğuyunca bıçakla dilimlenerek servise hazırlanır.
                                        Afiyet olsun...

0 yorum:

Yorum yaparken;
1. Yaptığınız yorumun, mutlaka yazımla alakalı olmasına özen gösteriniz.
2. Yorumlarınızda yazım ve dil bilgisi kurallarına uymaya çalışınız.
3. Tarif göndermek için Tarif formu sayfasını kullanınız.
4. Konu ile ilgili olmayan sorularınız için iletişim sayfasını kullanınız.