6 Ekim 2018 Cumartesi

Limonlu Kek

Limonlu Kek
Malzemeler
  • 6 Yumurta
  • 1,5 Su Bardağı Toz Şeker
  • 2,5 Su Bardağı Un
  • 1 Paket Kabartma Tozu
  • 2 Paket Vanilya
  • 1 Limon Kabuğu Rendesi
  • 1 Çorba Kaşığı Limon Suyu
Hazırlanışı
  • Bir kasede yumurta ve şeker çırpma teli veya mikserle çırpılır.
  • Vanilya , limon kabuğu rendesi ve limon suyunu katarak çırpmaya devam edin.
  • Sonra bu unu ve kabartma tozunu da karışıma ilave ederek bir süre karıştırılır.
  • Karışım yağlanmış, unlanmış kek kalıbına boşaltılır.
  • 180 derecelik fırında 40 dakika pişirilir.
  • 40 Dakikanın sonunda kekin ortasına bıçak batırın.
  • Bıçak temiz çıkıyorsa kek hazır demektir.
  • Kek pişince servis tabağına alınarak soğumaya bırakılır.
  • İyice soğuyunca bıçakla dilimlenerek servise hazırlanır.
                                        Afiyet olsun...

0 yorum: