12 Ekim 2018 Cuma

Küllü Kurabiye

Küllü Kurabiye

Malzemeler
  • 1 Yumurta
  • Yarım Su Bardağı Sıvıyağ
  • 3 Yemek Kaşığı Tereyağı
  • Yarım Su Bardağı Pudra Şekeri
  • Yarım Paket Kabartma Tozu
  • Yarım Paket Vanilya
  • 3,5 Su Bardağı Un
Üzeri İçin 
  • 2 Yemek Kaşığı Pudra Şekeri
  • 2 Yemek Kaşığı Kakao
Yapılışı
  • Bir kaba oda sıcaklığında beklettiğiniz tereyağı, yumurta, sıvıyağ ve pudra şekerini koyun.
  • Üzerine un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyin.
  • Güzelce yoğrularak kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin.
  • Fırın tepsisine yağlı kağıt serin.
  • Toparlanan hamuru küçük parçalara ayırıp elinizle yuvarlayarak şekil verin. 
  • Yağlı kağıt serili fırın tepsisine hamurları aralıklı olarak yerleştirin
  • Önceden ısıtılmış 170 derece fırında, 20 dakika pişirin. 
  • Fırından çıkardığınız kurabiyeleri soğumaya bırakın. 
  • Bir kapta pudra şekeri ve kakaoyu karıştırın.
  • Soğuyan kurabiyeleri bu karışıma batırıp servis edin.
                               Afiyet Olsun

0 yorum: