12 Ekim 2018 Cuma

Küllü Kurabiye

Küllü Kurabiye

Malzemeler
  • 1 Yumurta
  • Yarım Su Bardağı Sıvıyağ
  • 3 Yemek Kaşığı Tereyağı
  • Yarım Su Bardağı Pudra Şekeri
  • Yarım Paket Kabartma Tozu
  • Yarım Paket Vanilya
  • 3,5 Su Bardağı Un
Üzeri İçin 
  • 2 Yemek Kaşığı Pudra Şekeri
  • 2 Yemek Kaşığı Kakao
Yapılışı
  • Bir kaba oda sıcaklığında beklettiğiniz tereyağı, yumurta, sıvıyağ ve pudra şekerini koyun.
  • Üzerine un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyin.
  • Güzelce yoğrularak kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin.
  • Fırın tepsisine yağlı kağıt serin.
  • Toparlanan hamuru küçük parçalara ayırıp elinizle yuvarlayarak şekil verin. 
  • Yağlı kağıt serili fırın tepsisine hamurları aralıklı olarak yerleştirin
  • Önceden ısıtılmış 170 derece fırında, 20 dakika pişirin. 
  • Fırından çıkardığınız kurabiyeleri soğumaya bırakın. 
  • Bir kapta pudra şekeri ve kakaoyu karıştırın.
  • Soğuyan kurabiyeleri bu karışıma batırıp servis edin.
                               Afiyet Olsun

0 yorum:

Yorum yaparken;
1. Yaptığınız yorumun, mutlaka yazımla alakalı olmasına özen gösteriniz.
2. Yorumlarınızda yazım ve dil bilgisi kurallarına uymaya çalışınız.
3. Tarif göndermek için Tarif formu sayfasını kullanınız.
4. Konu ile ilgili olmayan sorularınız için iletişim sayfasını kullanınız.