5 Ekim 2018 Cuma

Kıymalı Ay Çöreği

Kıymalı Ay Çöreği
Malzemeler
  • 100 Gr Kıyma
  • 5 Adet Kültür Mantarı
  • 1 Yumurta (Sarısı üzerine sürülecek)
  • 1 Demet Maydanoz
  • 1 Fincan Sıvıyağ
  • 1 Soğan
  • 2 Paket Milflöy Hamuru
  • Tuz
  • Karabiber
Üzeri İçin
  • Çörek Otu
Yapılışı
  • Nemli bir bezle temizlediğiniz mantarları küp şeklinde doğrayalım.
  • Tavaya sıvıyağı alıp mantarları kavuralım.
  • İncecik doğradığımız soğanı mantarlara ilave edelim.
  • 2 Dakika daha kavurup kıymayı ilave edelim.
  • İncecik kıyılmış maydanoz , tuz ve karabiberi katarak hepsini iyice karıştıralım.
  • Milflöy hamurlarını üçgen şeklinde ikiye bölelim.
  • Her üçgen parçanın geniş alanlarına hazırladığımız içten koyalım.
  • Hamurları rulo yaparak saralım.
  • Rulonun iki kenarını yuvarlayıp, içe doğru kıvıralım.( Ay şekli verelim)
  • Hafifçe yağlanmış fırın tepsisine dizelim.
  • Üzerlerine biraz yağla çırptığımız yumurta sarısını sürelim.
  • Üzerine çörek otu koyalım.
  • Önceden ısıttığımız 200 derecelik fırında 15 dakika pişirelim.

                               Afiyet Olsun

0 yorum: