19 Ekim 2018 Cuma

Keşkül

Keşkül

Malzemeler
  • 5 Su Bardağı Süt
  • 1 Yumurtanın Sarısı
  • 1 Su Bardağı Şeker
  • 2 Yemek Kaşığı Nişasta
  • 1 Paket Vanilya
  • 1 Çay Bardağı Toz Badem
  • Yarım Çay Bardağı Su
  • 2 Yemek Kaşığı Hindistan Cevizi
    Üzeri için
    • Toz Fıstık
    • Hindistan Cevizi
    Yapılışı 
    • Bir tencereye süt, şeker, yumurta sarısı, toz badem ve vanilyayı koyun.
    • Tencereyi ocağa koyup altını yakın.
    • Süt kaynaya kadar karıştırarak pişirin.
    • Bir kapta suyla nişastayı karıştırın.
    • Kaynayan süte azar azar suyla karıştırılan nişastayı ekleyin.
    • Üzerine hindistan cevizini ekleyin.
    • Topaklanmaması için sürekli karıştırın.
    • 5 dakika daha kaynayan tencerenin altını kapatın.
    • Kaynayan keşkülü servis kaselerine koyun.
    • Servis kaselerine koyulan keşkülün oda sıcaklığına gelmesini bekleyin.
    • Oda ısısına gelen servis kaselerini 2 saat buzdolabında bekletin. 
    • Soğuyan keşkülün üzerini toz fıstık ve hindistan cevizi ile süsleyerek servis edebilirsiniz.
                                   Afiyet Olsun

    0 yorum: