15 Ekim 2018 Pazartesi

Kaymaklı Elma Tatlısı

Kaymaklı Elma Tatlısı
Malzemeler

  • 4 Adet Elma
  • Yarım Su Bardağı Vişne Suyu
  • 2 Su Bardağı Toz Şeker
  • 1,5 Su Bardağı Su
  • 3 Adet Karanfil
  • 1 Adet Çubuk Tarçın
  • 3 Damla Limon Suyu

Üzerine
  • Kaymak
  • Ceviz
Yapılışı
  • Elmaların kabuklarını soyun.
  • Ortasındaki sap ve çekirdek kısmını çıkarın.
  • Elmaları bir tencereye yerleştirin.
  • Suyu, şekeri, karanfil ve vişne suyunu tencere ekleyin.
  • Kapağını  kapatıp 4 saat buzdolabında bekletin.
  • Dinlendirdiğiniz elmaları ocakta yaklaşık 20 dakika pişirin. 
  • Şerbetini süzerek servis tabaklarına alın. 
  • Oyuk kısımlara kaymak doldurun.  
  • Soğuttuktan sonra ikram edin.
  • İsterseniz kalan şerbeti iyice kaynatıp yoğun bir sos kıvamı aldırıp servis sırasında elmaların üzerine gezdirebilirsiniz.
  •                                            Afiyet Olsun

0 yorum: