7 Ekim 2018 Pazar

Kayısılı Tart

Kayısılı Tart

Malzemeler
  • 1 Kg Kayısı
  • Biraz Yağ
  • 250 Gr Margarin
  • 4 Yumurta
  • 50 Gr Un
  • 250 Gr Toz Şeker
  • 1 Limon
  • 750 Gr Labne Peyniri
  • 50 Gr İrmik
  • 1 Paket Kabartma Tozu
  • 1 Paket Vanilya Aromalı Puding
Hazırlanışı
  • Kayısının kabuğunu soyun.
     ✹Püf Noktası : Kayısıyı kaynar suda kısa bir süre bekletin ve buzlu suda durulayın. Böylece kabuklar daha rahat soyulur.
  • Kabuğu soyulan kayısıları ikiye bölüp çekirdeklerini çıkarın.
  • Fırını 200 dereceye ayarlayıp önceden ısıtın.
  • Fırına dayanıklı bir kabı yağlayın.
  • Oda sıcaklığındaki 75 gr margarini un ve 50 gr toz şekerle yoğurun.
  • Limonu iyice yıkayıp kabuğunu rendeleyin. Suyunu sıkın.
  • Kalan margarini mikserle iyice çırpın.
  • Yumurtaları teker teker ilave edin.
  • Labne peyniri, irmik, kabartma tozu  limon kabuğu, 2 tatlı kaşığı limon suyu ve pudingi ilave edin.
  • Labne karışımı kalıba doldurun.
  • Kayısı karışımın üzerine yerleştirin.
  • Mısır gevrekli karışımı ufalayarak kayısının üzerine serpin.
  • Tartı önceden ısıttığımız fırında 50 dakika kadar pişirin.
                                        Afiyet olsun...

0 yorum: