3 Ekim 2018 Çarşamba

Kavunlu Sütlaç

Kavunlu Sütlaç

Malzemeler
  • 1 Su Bardağı Pirinç
  • 1 Çorba Kaşığı Salep
  • 5 Su Bardağı Süt
  • 1 Kavun
  • 1 Su Bardağı Toz Şeker
Hazırlanışı
  • Tencereye pirinci koyun.
  • Üzerine sıcak su ilave edip haşlayın.
  • Pirinç haşlandıktan sonra üzerine sütü döküp birlikte kaynatın.
  • Üzerine şeker ve salebi ilave edin.
  • Biraz daha kaynatın.
  • Kavunun kabuklarını soyun.
  • Soyulan kavunun yarısını parçalayıcıdan geçirin.
  • Parçalayıcıdan geçirdiğin kavunun püresini veya suyunu tencereye ilave edin.
  • Ocağın altını kapatın.
  • Kaselere sütlacı paylaştırın.
  • Sütlaç soğuyup üzeri sertleştikten sonra kaselerin üzerine küp küp kesilmiş kavunları ekleyin.
  • Kavunların üzerine bir top karpuz veya dondurma koyarak servis edebilirsiniz. 
                                        Afiyet olsun...

0 yorum: