20 Mart 2019 Çarşamba

Karakız Kurabiyesi

Karakız Kurabiyesi

Malzemeler
  • Yarım Paket Margarin
  • 1 Çay Bardağı Sıvıyağ
  • 1 Çay Bardağı Şeker
  • 3 Su Bardağı Un
  • 2 Yumurta
  • 5 Yemek Kaşığı Kakao
  • 1 Paket Kabartma Tozu
  • 1 Paket Vanilya
Şerbeti için
  • 2 Çay Bardağı Su
  • 2 Çay Bardağı Toz Şeker
  • 2 Damla Limon Suyu
Üzeri için
  • Hindistan Cevizi



Yapılışı
  • 2 çay bardağı şekeri ve 2 çay bardağı suyu bir tencereye alarak kaynatın.
  • Üzerine limon suyunu ekleyip birkaç dakika kaynadıktan sonra ocaktan alın.
  • Ardından tencereyi soğumaya bırakın.
  • Bir kapta yumurtayı çırpın.
  • Üzerine sıvıyağ, margarin ve şekeri ekleyip çırpın.
  • Daha sonra kakao, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyin.
  • En son kaba azar azar un ekleyin.
  • Güzelce yoğrularak kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin.
  • Hamuru 10 dakika dinlendirin.
  • Fırın tepsisine yağlı kağıt serin.
  • Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın.
  • Kopardığınız hamurları yuvarlayıp yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
  • Önceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 15 dakika pişirin.
  • Fırından alınan kurabiyeleri oda sıcaklığında soğumaya bırakın.
  • Üzerine oda sıcaklığında soğuttuğumuz şerbeti dökün.
  • Şerbet çekmesini 25 dakika bekleyin.
  • Şerbetini çektikten sonra üzerini hindistan cevizle süsleyerek servis edebilirsiniz.
                               Afiyet Olsun

2 yorum:

  1. beyaz kızlara da dokunmaz heralde ben güzel yapılırsa yerim kurabiyeyi elinize sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür Ederim :) Kurabiye de bile siyah - beyaz ayrımı var :)

      Sil

Yorum yaparken;
1. Yaptığınız yorumun, mutlaka yazımla alakalı olmasına özen gösteriniz.
2. Yorumlarınızda yazım ve dil bilgisi kurallarına uymaya çalışınız.
3. Tarif göndermek için Tarif formu sayfasını kullanınız.
4. Konu ile ilgili olmayan sorularınız için iletişim sayfasını kullanınız.