16 Ekim 2018 Salı

Kabak Tatlısı


Kabak Tatlısı

Malzemeler

  • 1 Kg Bal Kabağı
  • 2 Su Bardağı Toz şeker
  • 3 Adet Karanfil
  • 1 Su Bardağı Çekilmiş Ceviz İçi
Üzeri için
  • Dövülmüş Ceviz
Yapılışı
  • Bal kabağını ince ince dilimleyin.
  • Dilimlediğiniz bal kabağını soyup çekirdeklerini çıkartın.
  • Dilimlediğiniz bal kabağını iri parçalar halinde kesin.
  • Tencereye kestiğiniz bal kabağını koyun.
  • Üzerine toz şeker ve karanfili dökün.
  • Tencerenin ağzını kapatıp en az 3 saat bekleyin.
  • ❉ Püf Noktası : Kabak dilimlerini pişirmeden önce toz şeker ile yaklaşık üç saat kadar bekletmeniz önerilir. Böylece şekerin tamamen eriyerek kabakla özleşmesi ve suyunu salacağı için su eklemeden de pişirilmesi sağlanabilir.
  • Tencereyi ocağa koyun.
  • Orta ateşte kabaklar yumuşayıncaya kadar pişirin.
  • Suyunu tamamen çeken bal kabağını soğumaya bırakın.
  • Soğuduktan sonra balkabağı tatlısı servis tabağına alınarak üzerine dövülmüş ceviz ve tencerede kalan şerbetten koyularak servis edilir.
                               Afiyet Olsun

2 yorum:

Yorum yaparken;
1. Yaptığınız yorumun, mutlaka yazımla alakalı olmasına özen gösteriniz.
2. Yorumlarınızda yazım ve dil bilgisi kurallarına uymaya çalışınız.
3. Tarif göndermek için Tarif formu sayfasını kullanınız.
4. Konu ile ilgili olmayan sorularınız için iletişim sayfasını kullanınız.