16 Ekim 2018 Salı

Kabak Tatlısı


Kabak Tatlısı

Malzemeler

  • 1 Kg Bal Kabağı
  • 2 Su Bardağı Toz şeker
  • 3 Adet Karanfil
  • 1 Su Bardağı Çekilmiş Ceviz İçi
Üzeri için
  • Dövülmüş Ceviz
Yapılışı
  • Bal kabağını ince ince dilimleyin.
  • Dilimlediğiniz bal kabağını soyup çekirdeklerini çıkartın.
  • Dilimlediğiniz bal kabağını iri parçalar halinde kesin.
  • Tencereye kestiğiniz bal kabağını koyun.
  • Üzerine toz şeker ve karanfili dökün.
  • Tencerenin ağzını kapatıp en az 3 saat bekleyin.
  • ❉ Püf Noktası : Kabak dilimlerini pişirmeden önce toz şeker ile yaklaşık üç saat kadar bekletmeniz önerilir. Böylece şekerin tamamen eriyerek kabakla özleşmesi ve suyunu salacağı için su eklemeden de pişirilmesi sağlanabilir.
  • Tencereyi ocağa koyun.
  • Orta ateşte kabaklar yumuşayıncaya kadar pişirin.
  • Suyunu tamamen çeken bal kabağını soğumaya bırakın.
  • Soğuduktan sonra balkabağı tatlısı servis tabağına alınarak üzerine dövülmüş ceviz ve tencerede kalan şerbetten koyularak servis edilir.
                               Afiyet Olsun

0 yorum: