21 Ekim 2018 Pazar

İrmikli Hurma Tatlısı

İrmikli Hurma Tatlısı

Malzemeler
  • 250 Gr Margarin
  • 1 Su Bardağı Süt
  • 1 Su Bardağı Toz Şeker
  • Yarım Su Bardağı İrmik
  • 1 Paket Kabartma Tozu
  • 1 Paket Vanilya
  • 10 Adet Ceviz İçi
  • Alabildiği Kadar Un
Şerbeti için
  • 4 Su Bardağı Su
  • 4 Su Bardağı Toz Şeker
  • 2 Damla Limon Suyu
Üzeri için
  • Toz Fıstık
  • Hindistan Cevizi
Yapılışı 
  • 4 su bardağı şekeri ve 4 su bardağı suyu bir tencereye alarak kaynatın.
  • Üzerine limon suyunu ekleyip birkaç dakika kaynadıktan sonra ocaktan alın.
  • Ardından tencereyi soğumaya bırakın.
  • Bir tavada margarini eritin.
  • Bir kaba eritilmiş margarini, şekeri ve sütü koyup karıştırın. 
  • Daha sonra irmik, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyin.
  • En son kaba azar azar un ekleyin.
  • Güzelce yoğrularak kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin.
  • Hamuru 10 dakika dinlendirin.
  • Fırın tepsisine yağlı kağıt serin.
  • Hamurdan ceviz büyülüğünde parçalar koparın.
  • Daha sonra elimizle hafifçe bastıralım.
  • Ortalarına dövülmüş ceviz koyun.
  • Hamurların karşılıklı iki kenarını cevizlerin üzerinde birleştirerek hurma şeklini verin.
  • Şekil verilen hamurları yağlı kağıt serili fıın tepsisine aralıklarla dizin.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana pişirin. 
  • Fırından aldığımız tepsinin ilk sıcaklığının geçmesini bekleyin.
  • Üzerine oda sıcaklığında soğuttuğumuz şerbeti dökün.
  • Şerbet çekmesini 25 dakika bekleyin.
  • Şerbetini çektikten sonra üzerini toz fıstık ve hindistan cevizi ile süsleyerek servis edebilirsiniz.
                                        Afiyet Olsun

0 yorum: