3 Ekim 2018 Çarşamba

İncir Tatlısı

İncir Tatlısı

Malzemeler

  • 1 Kg İncir
  • 1 Su Bardağı Toz Şeker
  • 1 Çay Bardağı Su
  • 2 Çorba Kaşığı Sıvı Yağ
  • Kabuk Tarçın
Üzeri için
  • Dondurma
Yapılışı
  • İncirlerin uç kısımlarını kesin.
  • Fırın tepsisine incirleri dizin.
  • Üzerlerine kabuk tarçını kırın.
  • Toz şekeri incirlerin üzerine serpin.
  • Fırın tepsisini yağlı kağıt ile kapatın.
  • Önceden ısıtılmış 190 derecelik fırında pişirin.
  • İncirler fırından çıktıktan sonra servis tabağına alın.
  • Yanında dondurma ile servis edebilirsiniz.
                               Afiyet Olsun

0 yorum: