13 Ekim 2018 Cumartesi

Hira Tatlısı

Hira Tatlısı

Malzemeler
  • 1 Yumurta
  • Yarım Su Bardağı Sıvıyağ
  • 1 Su Bardağı İrmik
  • Yarım Su Bardağı Yoğurt
  • 1 Su Bardağı Un
  • 1 Paket Kabartma Tozu
  • 1 Paket Vanilya
Üzeri İçin
  • Yarım Su Bardağı İrmik
Şerbeti İçin
  • 2 Su Bardağı Su
  • 2 Su Bardağı Şeker
  • 1 Tatlı Kaşığı Limon Suyu
Yapılışı
  • 2 su bardağı şekeri ve 2 su bardağı suyu bir tencereye alarak kaynatın.
  • Üzerine limon suyunu ekleyip birkaç dakika kaynadıktan sonra ocaktan alarak soğumaya bırakın.
  • Bir kapta yumurta ile irmiği karıştırın.
  • Daha sonra kaba sıvıyağı, kabartma tozunu ve vanilyayı ekleyin.
  • Sonra kaba azar azar un ekleyin.
  • Güzelce yoğrularak kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin.
  • Hamuru 10 dakika dinlendirin.
  • Fırın tepsisine yağlı kağıt serin.
  • Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın.
  • Koparılan parçaları irmiğe batırın.
  • Tümüyle irmiğe batırılan hamurları yağlı kağıt serili fırın tepsisine koyun.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 25 dakika pişirin. 
  • Fırından aldığımız tepsinin ilk sıcaklığının geçmesini bekleyin.
  • Üzerine oda sıcaklığında soğuttuğumuz şerbeti dökün.
  • Şerbet çekmesini bekleyin.
  • Daha sonra üzerine antep fıstığı döküp servis yapabilirsiniz.
  •                                            Afiyet Olsun

0 yorum: