13 Ekim 2018 Cumartesi

Hira Tatlısı

Hira Tatlısı

Malzemeler
  • 1 Yumurta
  • Yarım Su Bardağı Sıvıyağ
  • 1 Su Bardağı İrmik
  • Yarım Su Bardağı Yoğurt
  • 1 Su Bardağı Un
  • 1 Paket Kabartma Tozu
  • 1 Paket Vanilya
Üzeri İçin
  • Yarım Su Bardağı İrmik
Şerbeti İçin
  • 2 Su Bardağı Su
  • 2 Su Bardağı Şeker
  • 1 Tatlı Kaşığı Limon Suyu
Yapılışı
  • 2 su bardağı şekeri ve 2 su bardağı suyu bir tencereye alarak kaynatın.
  • Üzerine limon suyunu ekleyip birkaç dakika kaynadıktan sonra ocaktan alarak soğumaya bırakın.
  • Bir kapta yumurta ile irmiği karıştırın.
  • Daha sonra kaba sıvıyağı, kabartma tozunu ve vanilyayı ekleyin.
  • Sonra kaba azar azar un ekleyin.
  • Güzelce yoğrularak kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin.
  • Hamuru 10 dakika dinlendirin.
  • Fırın tepsisine yağlı kağıt serin.
  • Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın.
  • Koparılan parçaları irmiğe batırın.
  • Tümüyle irmiğe batırılan hamurları yağlı kağıt serili fırın tepsisine koyun.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 25 dakika pişirin. 
  • Fırından aldığımız tepsinin ilk sıcaklığının geçmesini bekleyin.
  • Üzerine oda sıcaklığında soğuttuğumuz şerbeti dökün.
  • Şerbet çekmesini bekleyin.
  • Daha sonra üzerine antep fıstığı döküp servis yapabilirsiniz.
  •                                            Afiyet Olsun

0 yorum:

Yorum yaparken;
1. Yaptığınız yorumun, mutlaka yazımla alakalı olmasına özen gösteriniz.
2. Yorumlarınızda yazım ve dil bilgisi kurallarına uymaya çalışınız.
3. Tarif göndermek için Tarif formu sayfasını kullanınız.
4. Konu ile ilgili olmayan sorularınız için iletişim sayfasını kullanınız.