4 Ekim 2018 Perşembe

Hazır Yufkadan Baklava

Hazır Yufkadan Baklava
Malzemeler
  • 1 Paket Baklava Yufkası
  • 250 Gr Tereyağı
  • 250 Gr Antepfıstığı
Şerbeti için
  • 4 Su Bardağı Toz Şeker
  • 4 Su Bardağı Su
  • 1 Tatlı Kaşığı Limon Suyu
Yapılışı
  • Tereyağını yakmadan güzelce eritin. 
  • Baklava yufkalarını iki kısıma ayırın.
  • Baklavanın pişeceği tepsiye ikişer ikişer ilk kısım yufkalar bitene kadar baklava yufkalarını dizin. 
  • Her yufkanın arasına bir yemek kaşığı tereyağını gezdirip iyice her tarafına sürün. 
  • Tam orta noktaya geldiğinizde iri kıyılmış fıstıkları her yere eşit olacak şekilde serpin.
  • Geriye kalan baklava yufkalarını tekrar yağlayarak üst üste dizin. 
  • Hepsi bittikten sonra kalan tereyağını yufkaların üzerinde gezdirin. 
  • Baklavanızı ister kare ister baklava şeklinde dilimleyin ve önceden ısıtılmış 220 derece fırında iyice kızarana kadar pişirin. 
  • Fırından çıkınca soğumaya bırakın.
  • Baklava soğuduktan sonra bir tencerede şekeri ve suyu kaynatın. 
  • Kaynama başlayınca limon damlalarını ilave edin ve beş dakika sonra ocaktan alın. 
  • On dakika ılıdıktan sonra yavaş yavaş soğuk baklavanın üzerinde gezdirin. 
  • Şerbeti döktükten sonra tepsinin üzerini kapatırsanız daha iyi şerbet çeker. 
  • Birkaç saat sonra servise hazır.
                               Afiyet Olsun

0 yorum: