4 Ekim 2018 Perşembe

Havuç Topları

Havuç Topları

Malzemeler
  • 1 Tatlı Kaşığı Margarin
  • 4 Adet Havuç
  • 1 Paket Petibör Bisküvi
  • 2 Yemek Kaşığı Şeker
  • Tarçın
  • 15 Adet Fındık
Üzeri İçin
  • Hindistan Cevizi
Yapılışı
  • Havuçlarımızı rendeleyelim.
  • Tavada tereyağımız eritelim.
  • Üzerine rendelediğimiz havuçları ve şekeri ekleyelim.
  • Havuçlar suyunu çekene kadar pişirmeye devam edelim.
  • Petibör bisküvilerimizi iyice ufalayalım.
  • Fındıklarımızı robottan çekelim.
  • Ufalanan petibör bisküvileri, tarçını ve çekilen fındıklarımızı da havuç tavasına ekleyelim.
  • Yaklaşık 3 - 4 dk daha karıştırıp ocağın altını kapatalım.
  • Hazırladığımız karışımı ılımaya bırakalım.
  • Karışım ılındıktan sonra elimizle misket büyüklüğünde toplar yapıyoruz.
  • Yaptığımız topları hindistan cevizine batırıp servis tabağına dizelim.
                               Afiyet Olsun

0 yorum: