25 Ekim 2018 Perşembe

Haşhaşlı Çörek

Haşhaşlı Çörek

Malzemeler
  • 250 Gr Kavrulmuş Haşhaş
  • 1 Su Bardağı Sıvıyağ
  • 1 ,5 Su Bardağı Süt
  • 1,5 Su Bardağı Ilık Su
  • 1 Paket Kuru Maya
  • 1 Çorba Kaşığı Şeker
  • 1 Tatlı Kaşığı Tuz
  • Aldığı Kadar Un
Üzeri için
  • 1 Yumurta Sarısı




Hazırlanışı
  • Bir kaba şeker, tuz, maya, süt ve ılık suyu ekleyip karıştırın.
  • Sonra kaba azar azar un ekleyin.
  • Güzelce yoğrularak kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin.
  • Hamurun üzerini nemli bir bezle kapatıp 1 saat kadar oda ısısında mayalanmaya bırakın.
  • Hamuru elinizle güzelce açın.
  • Açılan hamurların üzerine sıvıyağ ve haşhaş sürün.
  • Açılan hamurları dört eşit parçaya bölün.
  • Dört eşit parça hamuru üst üste dizin.
  • Hamuru 2 parmak kalınlığında kesip kıvırın. 
  • Kıvrılan hamurları tepsiye sıkı sıkı koyun.
  • Son mayalandırma işlemi için 20 dakika kadar çörekleri tepside bekletin.
  • Fırına sürmeden önce yumurtanın sarısını hamurun üzerine sürün.
  • Çörekleri önceden ısıtılmış 180 derecelik fırınımızda 45 dk pişirin.
                                        Afiyet olsun

2 yorum:

  1. Haşhaşlı çörek harika görünüyor haşhaş olan tüm tatlılar güzel bence çok yakısıyor

    YanıtlaSil

Yorum yaparken;
1. Yaptığınız yorumun, mutlaka yazımla alakalı olmasına özen gösteriniz.
2. Yorumlarınızda yazım ve dil bilgisi kurallarına uymaya çalışınız.
3. Tarif göndermek için Tarif formu sayfasını kullanınız.
4. Konu ile ilgili olmayan sorularınız için iletişim sayfasını kullanınız.