18 Ekim 2018 Perşembe

Güllaç

Güllaç

Malzemeler
  • 1 Paket Güllaç
  • 2 Litre Süt
  • 3 Su Bardağı Şeker
  • 1 Su Bardağı Ceviz İçi
Üzeri için
  • Nar Tanesi
  • Toz Fıstık
Yapılışı 
  • Bir tencereye sütü koyup altını yakın.
  • Süt kaynamaya başladığında şekeri ekleyip karıştırın.
  • Şeker tamamen eriyince altını kapatın.
  • Tencere oda sıcaklığında ılınmaya bırakın.
  • Güllaç yapraklarını kırın.
  • Kırılan güllaç yapraklarını süte batırarak derince bir tepsiye koyun.
  • Güllaç yapraklarının yarısını koyduktan sonra ceviz içini koyun.
  • Üzerine kalan güllaç yapraklarını koyun.
  • En son kalan sütü güllaç yapraklarının üzerine dökün.
  • Daha sonra tatlıyı 2 saat buzdolabında dinlendirin. 
  • Sütü çektikten sonra üzerini toz fıstık ve nar tanesi ile süsleyerek servis edebilirsiniz.
                               Afiyet Olsun

0 yorum: