18 Ekim 2018 Perşembe

Güllaç

Güllaç

Malzemeler
  • 1 Paket Güllaç
  • 2 Litre Süt
  • 3 Su Bardağı Şeker
  • 1 Su Bardağı Ceviz İçi
Üzeri için
  • Nar Tanesi
  • Toz Fıstık
Yapılışı 
  • Bir tencereye sütü koyup altını yakın.
  • Süt kaynamaya başladığında şekeri ekleyip karıştırın.
  • Şeker tamamen eriyince altını kapatın.
  • Tencere oda sıcaklığında ılınmaya bırakın.
  • Güllaç yapraklarını kırın.
  • Kırılan güllaç yapraklarını süte batırarak derince bir tepsiye koyun.
  • Güllaç yapraklarının yarısını koyduktan sonra ceviz içini koyun.
  • Üzerine kalan güllaç yapraklarını koyun.
  • En son kalan sütü güllaç yapraklarının üzerine dökün.
  • Daha sonra tatlıyı 2 saat buzdolabında dinlendirin. 
  • Sütü çektikten sonra üzerini toz fıstık ve nar tanesi ile süsleyerek servis edebilirsiniz.
                               Afiyet Olsun

0 yorum:

Yorum yaparken;
1. Yaptığınız yorumun, mutlaka yazımla alakalı olmasına özen gösteriniz.
2. Yorumlarınızda yazım ve dil bilgisi kurallarına uymaya çalışınız.
3. Tarif göndermek için Tarif formu sayfasını kullanınız.
4. Konu ile ilgili olmayan sorularınız için iletişim sayfasını kullanınız.