16 Ekim 2018 Salı

Frambuazlı Cheesecake

Frambuazlı Cheesecake

Malzemeler
  • 400 Gr Labne Peyniri
  • 1,5 Su Bardağı Toz Şeker
  • 4 Yemek Kaşığı Un
  • 4 Yumurta
  • 200 Ml Krema
  • 1 Paket Vanilya
Tabanı İçin 
  • 2 Paket Burçak Bisküvi
  • 100 Gr Tereyağı
  • 1 Su Bardağı Çekilmiş Fındık
  • 1 Çay Bardağı Süt
Üzerinin Sosu İçin
  • 250 Gr Frambuaz
  • 5 Yemek Kaşığı Şeker
  • 2 Yemek Kaşığı Mısır Nişastası (1 Çay Bardağı Su İle Eritilir)
  • 1 Su Bardağı Su
  • 1 Paket Vanilya
Yapılışı
  • Alt tabanı harcı için, Bisküvileri ve fındığı rondodan çekin.
  • Çekilen bisküvi ve fındık karışımını bir kaba koyun.
  • Tereyağını bir tavada eritin.
  • Eritmiş olduğumuz tereyağını ve sütü yavaş yavaş kaba ilave edin.
  • Sosu için; Bir tencereye frambuazı koyun.
  • Üzerine şekeri ve suyu ekleyip 1 saat buzdolabında bekletin
  • Bir kapta mısır nişastasını bir çay bardağı soğuk suyla eritin.
  • Buzdolabından aldığınız tencereyi ocağa koyun.
  • Üzerine suyla erittiğimiz mısır nişastasını dökün.
  • Kıvama geldikten sonra ocağı kapatın. 
  • Üzerine vanilyayı ekleyin. 
  • Üzerinin kaymak tutmaması için arada bir karıştırın.
  • Hazırladığımız sosu soğumaya bırakın.
  • Kelepçeli kalıbı yağlayın.
  • Hazırlamış olduğumuz harcı içine koyun.
  • Harcı koyduğumuz kelepçeli kalıbını buzdolabına koyun.
  • Bir kapta labne peyniri ve kremayı çırpın.
  • Üzerine şekeri ekleyip çırmaya devam edin.
  • Daha sonra yumurtaları da tek tek ekleyip çırpmaya devam edin.
  • En son unu ve vanilyayı ekleyip karıştırın.
  • Harcı koyduğumuz kelepçeli kalıbını buzdolabından çıkarın.
  • Üzerine karışımı dökün.
  • ❉ Püf Noktası 1 : Karışımı dökmeden önce kalıbın kenarını folyo ile sarıyoruz. Böylelikle uzun süre fırında kaldığı için kenarları yanmamış oluyor.
  • Kelepçeli kek kalıbını önceden ısıtılmış fırında ilk 10 dakika 200 derecede, sonra 160 derecelik fırında 1 saat pişirin.
  • ❉ Püf Noktası 2 : Fırının kapağını 1 saatten önce asla açmayın.
  • ❉ Püf Noktası 3 : Fırın içine mutlaka su dolu bir kap koyun. Böylelikle çatlamasını önleyin.
  • Cheesecakemiz hafif salladığımızda oynamıyorsa fırını kapatıp kapağını biraz aralayıp ılınmaya bırakın.
  • Ilındıktan sonra fırından çıkarıp 1 saat kadar soğuduktan sonra üzerine hazırladığımız sosu dökün.
  • Üzerine meyve parçalarıyla süsleyin
  • Dolapta 1 gece dinlendirip servis yapın. 
                                               Afiyet Olsun.

0 yorum: