3 Ekim 2018 Çarşamba

Fıstıklı Şekerpare

Fıstıklı Şekerpare

Malzemeler
  • 250 Gr Margarin
  • 1 Su Bardağı Pudra Şekeri
  • 4,5 Su Bardağı Un
  • 4 Çorba Kaşığı İrmik
  • 3 Çorba Kaşığı Yeşil Fıstık Tozu
  • 2 Yumurta
  • 1 Paket Vanilya
  • 1 Paket Kabartma Tozu
Şerbeti için
  • 4 Su Bardağı Toz Şeker
  • 4 Su Bardağı Su
  • Yarım Tatlı Kaşığı Limon Suyu
Üzeri için
  • Fıstık İçi
  • 1 Yumurta Sarısı
Yapılışı
  • Karıştırma kasesine iyice yumuşamış margarini ve pudra şekerini alıp karıştıralım.
  • Üzerlerine yumurta kıralım.
  • Daha sonra tüm malzemeleri ilave edip elimize yapışmayan ama yumuşak bir hamur hazırlayalım.
  • Hamurdan bezeler koparıp yuvarlayalım.
  • Üzerlerine yumurta sarısı sürüp birer tane fıstık batıralım.
  • Daha sonra elimizle hafifçe bastıralım.
  • 170 derecede pişirelim.
  • Tatlımız fırına girerken şerbeti de yapmaya başlayalım.
  • 4 su bardağı şekeri ve 4 su bardağı suyu bir tencereye alarak kaynatın.
  • Üzerine limon suyunu ekleyip birkaç dakika kaynadıktan sonra ocaktan alalım.
  • Tatlımız fırından çıkıktan 5 dakika sonra hazırladığımız sıcak şerbeti üzerine dökelim.
  • Tatlımızın üzerini bir tepsi ile kapatalım.
  • Şerbeti emdikten sonra tatlımız servise hazırdır.
                               Afiyet Olsun

0 yorum: