22 Ekim 2018 Pazartesi

Elmalı Turta

Elmalı Turta

Malzemeler

Hamuru için
  • 150 Gr Tereyağı
  • 1 Su Bardağı Toz Şeker
  • 4 Su Bardağı Un
  • 2 Yumurta
  • 1 Paket Vanilya
  • 1 Paket Kabartma Tozu
İçi için
  • 4 Adet Elma
  • 1 Çay Bardağı Toz Şeker
  • 2 Çay Kaşığı Tarçın
  • 10 Adet Ceviz
Üzeri için
  • Pudra Şekeri
Hazırlanışı
  • Elmalı turtanın hamurunu hazırlamak için; Bir kaba eritilmiş margarini, yumurtayı, şekeri ve sütü koyup karıştırın. 
  • Daha sonra kabartma tozunu ve vanilyayı ekleyin.
  • En son kaba azar azar un ekleyin.
  • Güzelce yoğrularak kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin.
  • Hamuru 10 dakika dinlendirin.
  • Elmalı turtanın iç harcını hazırlamak için; Cevizleri dövün.
  • Elmaları soyun.
  • Soyulan elmaları rendeleyin.
  • Bir tencereye şeker ve rendelenen elmaları koyun.
  • Elmalar suyunu çekene kadar pişirin.
  • Piştikten sonra ocaktan alın.
  • Üzerine tarçını dövülmüş cevizi ekleyip karıştırın.
  • Borcamı yağlayın.
  • Hamurun bir kısmını şeritler halinde kesin.
  • Hamurun geri kalanını borcamın tabananı yayın.
  • Elma harcını hamurun üzerine yayın.
  • Üstüne kestiğimiz şeritleri koyun.
  • Elmalı turtayı önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 30 dakika pişirin.
  • Elmalı turta piştikten sonra fırından çıkartıp ılımaya bırakın. 
  • Elmalı turta üzerine bolca pudra şekeri serpiştirip, dilimleyerek, servis edebilirsiniz.
                                          Afiyet Olsun

0 yorum:

Yorum yaparken;
1. Yaptığınız yorumun, mutlaka yazımla alakalı olmasına özen gösteriniz.
2. Yorumlarınızda yazım ve dil bilgisi kurallarına uymaya çalışınız.
3. Tarif göndermek için Tarif formu sayfasını kullanınız.
4. Konu ile ilgili olmayan sorularınız için iletişim sayfasını kullanınız.