12 Ekim 2018 Cuma

Elmalı Kurabiye

Elmalı Kurabiye

Malzemeler
  • 3 Su Bardağı Un
  • 3 Yemek Kaşığı Tereyağı
  • 1 Su Bardağı Pudra Şekeri
  • Yarım Su Bardağı Yoğurt
  • 1 Yumurta
  • 1 Paket Kabartma Tozu
  • 1 Paket Vanilya
İçi İçin

  • 2 Adet Yeşil Elma
  • 1 Çay Bardağı Çekilmiş Ceviz İçi
  • 1 Tatlı Kaşığı Tarçın
  • 2 Yemek Kaşığı Toz Şeker
Üzeri İçin
  • Pudra Şekeri
Yapılışı
  • Bir kaba unu ekleyin. 
  • Ortasına oda sıcaklığındaki tereyağını, yoğurdu, pudra şekerini, kabartma tozunu ve vanilyayı ekleyin.
  • Güzelce yoğrularak kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin.
  • Yoğrulan hamurun üzerini bezle örtün.
  • Oda sıcaklığında dinlenmeye burakın.
  • Elmaların kabuklarını soyun.
  • Kabukları soyulan elmaları rendeleyin. 
  • Diğer malzemeleri ekleyip kısık ateşte pişirin. 
  • Fırın tepsisini yağlayın.
  • Hamuru 3 eşit parçaya bölün.
  • Hamuru merdaneyle yuvarlak açın.
  • Her yuvarlaktan üçgen şekiller kesin.
  • Üçgenlerin geniş kenarına ılımış harçtan yayın. 
  • Hamurları rulo yaparak sarın. 
  • Fırın tepsisini yağlayın.
  • Yağlanmış fırın tepsisine dizin.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pembeleşene kadar pişirin.
  • Fırından alıp soğuttuktan sonra üzerine pudra şekeri serpiştirerek servis yapın.

                               Afiyet Olsun

0 yorum:

Yorum yaparken;
1. Yaptığınız yorumun, mutlaka yazımla alakalı olmasına özen gösteriniz.
2. Yorumlarınızda yazım ve dil bilgisi kurallarına uymaya çalışınız.
3. Tarif göndermek için Tarif formu sayfasını kullanınız.
4. Konu ile ilgili olmayan sorularınız için iletişim sayfasını kullanınız.