12 Ekim 2018 Cuma

Elmalı Kurabiye

Elmalı Kurabiye

Malzemeler
  • 3 Su Bardağı Un
  • 3 Yemek Kaşığı Tereyağı
  • 1 Su Bardağı Pudra Şekeri
  • Yarım Su Bardağı Yoğurt
  • 1 Yumurta
  • 1 Paket Kabartma Tozu
  • 1 Paket Vanilya
İçi İçin

  • 2 Adet Yeşil Elma
  • 1 Çay Bardağı Çekilmiş Ceviz İçi
  • 1 Tatlı Kaşığı Tarçın
  • 2 Yemek Kaşığı Toz Şeker
Üzeri İçin
  • Pudra Şekeri
Yapılışı
  • Bir kaba unu ekleyin. 
  • Ortasına oda sıcaklığındaki tereyağını, yoğurdu, pudra şekerini, kabartma tozunu ve vanilyayı ekleyin.
  • Güzelce yoğrularak kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin.
  • Yoğrulan hamurun üzerini bezle örtün.
  • Oda sıcaklığında dinlenmeye burakın.
  • Elmaların kabuklarını soyun.
  • Kabukları soyulan elmaları rendeleyin. 
  • Diğer malzemeleri ekleyip kısık ateşte pişirin. 
  • Fırın tepsisini yağlayın.
  • Hamuru 3 eşit parçaya bölün.
  • Hamuru merdaneyle yuvarlak açın.
  • Her yuvarlaktan üçgen şekiller kesin.
  • Üçgenlerin geniş kenarına ılımış harçtan yayın. 
  • Hamurları rulo yaparak sarın. 
  • Fırın tepsisini yağlayın.
  • Yağlanmış fırın tepsisine dizin.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pembeleşene kadar pişirin.
  • Fırından alıp soğuttuktan sonra üzerine pudra şekeri serpiştirerek servis yapın.

                               Afiyet Olsun

0 yorum: