12 Ekim 2018 Cuma

Çiçek Kurabiye

Çiçek Kurabiye

Malzemeler
  • 250 Gr Tereyağı
  • 1 Yumurta
  • 1 Paket Kabartma Tozu
  • 1 Paket Vanilya
  • 2 Çay Bardağı Pudra Şekeri
  • Alabildiği Kadar Un
  • 1 Yemek Kaşığı Kakao
Yapılışı
  • Bir kaba tereyağını koyun.
  • Üzerine yumurtayı ekleyin.
  • Daha sonra pudra şekeri, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip karıştırın.
  • Sonra azar azar un ekleyin.
  • Güzelce yoğrularak kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin.
  • Hamurun çeyreğini ayırın.
  • Ayırdığınız hamura kakao ekleyip yoğurun.
  • Fırın tepsisine yağlı kağıt serin.
  • Hem kakaolu hem de sade hamurdan küçük toplar koparın.
  • Koparılan hamurları papatya şekli vererek yağlı fırın tepsisine dizin.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 20 dakika pişirin. 
  • Fırından alıp soğutmaya bırakın.
                               Afiyet Olsun

0 yorum: