12 Ekim 2018 Cuma

Çiçek Kurabiye

Çiçek Kurabiye

Malzemeler
  • 250 Gr Tereyağı
  • 1 Yumurta
  • 1 Paket Kabartma Tozu
  • 1 Paket Vanilya
  • 2 Çay Bardağı Pudra Şekeri
  • Alabildiği Kadar Un
  • 1 Yemek Kaşığı Kakao
Yapılışı
  • Bir kaba tereyağını koyun.
  • Üzerine yumurtayı ekleyin.
  • Daha sonra pudra şekeri, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip karıştırın.
  • Sonra azar azar un ekleyin.
  • Güzelce yoğrularak kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin.
  • Hamurun çeyreğini ayırın.
  • Ayırdığınız hamura kakao ekleyip yoğurun.
  • Fırın tepsisine yağlı kağıt serin.
  • Hem kakaolu hem de sade hamurdan küçük toplar koparın.
  • Koparılan hamurları papatya şekli vererek yağlı fırın tepsisine dizin.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 20 dakika pişirin. 
  • Fırından alıp soğutmaya bırakın.
                               Afiyet Olsun

0 yorum:

Yorum yaparken;
1. Yaptığınız yorumun, mutlaka yazımla alakalı olmasına özen gösteriniz.
2. Yorumlarınızda yazım ve dil bilgisi kurallarına uymaya çalışınız.
3. Tarif göndermek için Tarif formu sayfasını kullanınız.
4. Konu ile ilgili olmayan sorularınız için iletişim sayfasını kullanınız.