12 Ekim 2018 Cuma

Cevizli Kurabiye

Cevizli Kurabiye

Malzemeler
  • 3 Su Bardağı Un
  • 2 Yumurta
  • 125 Gr Tereyağı
  • 1 Çay Bardağı Sıvıyağ
  • 1 Su Bardağı Pudra Şekeri
  • 1 Su Bardağı Buğday Nişastası
  • Yarım Paket Kabartma Tozu
  • Yarım Paket Vanilya
Üzeri İçin
  • 1 Yumurtanın Beyazı
  • 1 Su Bardağı Dövülmüş Ceviz
Yapılışı
  • Bir kaba tereyağını koyun.
  • Üzerine yumurtayı ekleyin.
  • Daha sonra sıvı yağı, pudra şekeri, buğday nişastası, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip karıştırın.
  • Sonra azar azar un ekleyerek hamuru yoğurun.
  • Güzelce yoğrularak kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin.
  • Fırın tepsisine yağlı kağıt serin.
  • Hamurundan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp elinizde yuvarlayın.
  • Yuvarladığınız bu parçaları önce yumurta beyazına sonra ise dövülmüş ceviz içine batırıp fırın tepsisine dizin. 
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 25 dakika pişirin. 
  • Fırından alıp soğutmaya bırakın.

                               Afiyet Olsun

0 yorum:

Yorum yaparken;
1. Yaptığınız yorumun, mutlaka yazımla alakalı olmasına özen gösteriniz.
2. Yorumlarınızda yazım ve dil bilgisi kurallarına uymaya çalışınız.
3. Tarif göndermek için Tarif formu sayfasını kullanınız.
4. Konu ile ilgili olmayan sorularınız için iletişim sayfasını kullanınız.