25 Ekim 2018 Perşembe

Cevizli Kek

Cevizli Kek

Malzemeler
  • 250 Gr Un
  • Yarım Paket Margarin
  • Yarım Su Bardağı Süt
  • 50 Gr Çekirdeksiz Kuru Üzüm
  • 1 Su Bardağı Toz Şeker
  • 3 Yumurta
  • 1 Adet Limon
  • 20 Adet Ceviz İçi
  • 2 Paket Kabartma Tozu
Hazırlanışı
  • Ceviz içlerinin 4 tanesini ayırıp geri kalanını dövün.
  • Limonun kabuklarını rendeleyin.
  • Bir kaba margarini ve şekeri koyup çırpın.
  • Üzerine yumurta sarılarını ekleyip çırpmaya devam edin.
  • Daha sonra kaba süt , kabartma tozu ve rendelenmiş limon kabuklarını ekleyip çırpmaya devam edin.
  • Sonra kaba azar azar un ekleyip çırpın.
  • Oluşan hamura önceden dövülmüş ceviz içini karıştırın.
  • Kek kalıbının içini yağlayın.
  • Hamuru yağlanmış kek kalıbına dökün.
  • Kalıptaki hamurun üzerine çekirdeksiz üzüm ve önceden ayırdığımız ceviz içleri de koyun.
  • Keki önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 45 dakika pişirin.
  • 45 Dakikanın sonunda kekin ortasına bıçak batırın.
  • Bıçak temiz çıkıyorsa kek hazır demektir.
  • Kek pişince servis tabağına alınarak soğumaya bırakılır.
  • İyice soğuyunca bıçakla dilimlenerek servise hazırlanır.
                                        Afiyet olsun...

0 yorum: