22 Kasım 2018 Perşembe

Cevizli Kadayıf

Cevizli Kadayıf

Malzemeler
  • 500 Gr Tel Kadayıf
  • 200 Gr Tereyağı
  • 250 Gr Dövülmüş Ceviz İçi
Şerbeti için
  • 4 Su Bardağı Su
  • 4 Su Bardağı Toz Şeker
  • 2 Damla Limon Suyu
Üzeri için
  • Toz Fıstık
  • Dondurma



Yapılışı
  • 4 su bardağı şekeri ve 4 su bardağı suyu bir tencereye alarak kaynatın.
  • Üzerine limon suyunu ekleyip birkaç dakika kaynadıktan sonra ocaktan alın.
  • Ardından tencereyi soğumaya bırakın.
  • Bir tavada tereyağını eritin.
  • Kadayıfları tel tel ayırın.
  • Bir kapta kadayıfı ve erimiş tereyağını karıştırın.
  • Orta boy tepsiyi yağlayın.
  • Kadayıfların yarısını yağlanmış tepsiye yayın.
  • Üzerine dövülmüş ceviz içini koyun.
  • Kadayıfların kalan yarısını da cevizlerin üzerine döküp yayın.
  • ❉ Püf Noktası :Tepsideki kadayıfların üstünü küçük boy tepsi ile bastırın.
  • Tepsiyi önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 30 dakika pişirin. 
  • Fırından aldığımız tepsinin ilk sıcaklığının geçmesini bekleyin.
  • Üzerine oda sıcaklığında soğuttuğumuz şerbeti dökün.
  • Şerbet çekmesini bekleyin.
  • Şerbetini çektikten sonra üzerini fıstık ve dondurma ile süsleyerek servis edebilirsiniz.
                               Afiyet Olsun

0 yorum: