23 Ekim 2018 Salı

Çekme Helva

 Çekme Helva

Malzemeler
  • 1 Su Bardağı Un
  • 1 Su Bardağı Pudra Şekeri
  • Çeyrek Paket Margarin
  • 1 Paket Vanilya
Üzeri İçin
  • Toz Fıstık
Hazırlanışı
  • Bir tencerede vanilya ve unu rengi değişip kokusu çıkana kadar kavurun.
  • Kavurma işlemi bittikten sonra unu süzgeçten geçirip bir kaba koyun.
  • Kaba pudra şekerini ekleyin.
  • Bir tavada margarini eritin.
  • Eriyen margarini kaba ekleyip iyice karıştırın.
  • Dikdörtgen bir tepsiye harcı iyice yayın.
  • Yayılan harcın üzerini elinizle iyice bastırın.
  • Tepsiyi 3 saat buzdolabında bekletin.
  • Helvayı buzdolabından aldıktan sonra dilimleyerek servis edin.
                  Afiyet Olsun

0 yorum: