23 Ekim 2018 Salı

Çekme Helva

 Çekme Helva

Malzemeler
  • 1 Su Bardağı Un
  • 1 Su Bardağı Pudra Şekeri
  • Çeyrek Paket Margarin
  • 1 Paket Vanilya
Üzeri İçin
  • Toz Fıstık
Hazırlanışı
  • Bir tencerede vanilya ve unu rengi değişip kokusu çıkana kadar kavurun.
  • Kavurma işlemi bittikten sonra unu süzgeçten geçirip bir kaba koyun.
  • Kaba pudra şekerini ekleyin.
  • Bir tavada margarini eritin.
  • Eriyen margarini kaba ekleyip iyice karıştırın.
  • Dikdörtgen bir tepsiye harcı iyice yayın.
  • Yayılan harcın üzerini elinizle iyice bastırın.
  • Tepsiyi 3 saat buzdolabında bekletin.
  • Helvayı buzdolabından aldıktan sonra dilimleyerek servis edin.
                  Afiyet Olsun

0 yorum:

Yorum yaparken;
1. Yaptığınız yorumun, mutlaka yazımla alakalı olmasına özen gösteriniz.
2. Yorumlarınızda yazım ve dil bilgisi kurallarına uymaya çalışınız.
3. Tarif göndermek için Tarif formu sayfasını kullanınız.
4. Konu ile ilgili olmayan sorularınız için iletişim sayfasını kullanınız.