29 Ekim 2018 Pazartesi

Çarşaf Böreği

Çarşaf Böreği

Malzemeler
  • 4 Su Bardağı Un
  • 2 Yemek Kaşığı Ayçiçek Yağı
  • 1 Su Bardağı Süt
  • 1 Çay Bardağı Su
  • 10 Gram Yaş Maya
  • 2 Çay Kaşığı Tuz
  • 2 Çay Kaşığı Toz Şeker
İç Harcı İçin;
  • Yarım Kilo Beyaz Peynir
  • 1 Demet Maydanoz
  • 2 Çay Bardağı Sıvıyağ
Üzeri için;
  • 1 Yumurta Sarısı




Yapılışı
  • Bir kaba mayayı, şekeri ve ılık suyu koyup karıştırın.
  • Daha sonra kaba süt, ayçiçek yağını ve tuzu ilave edip karıştırın.
  • En son kaba unu ekleyip güzelce yoğurun. 
  • Oluşan hamuru üstü nemli bir bezle örtülü olarak 30 dakika dinlendirmeye bırakın.
  • Maydanozları ince ince kıyın.
  • Daha sonra mayalanan hamuru 9 parçaya bölün.
  • Her parçayı oklava ile servis tabağı büyüklüğünde açın.
  • Açılan hamurların üzerine fırça yardımıyla sıvıyağı sürün.
  • Sıvı yağ sürülen hamurları üst üste koyun.
  • Üst üste koyulan hamurları elle incecik açın.
  • Açılan hamurun içine beyaz peynir ve kıyılmış maydanozu koyun.
  • İç harcı koyulan hamuru rulo şeklinde sarıp kendi etrafında çevirip tepsiye alın.
  • Tepsiye koyulan hamurun yumurtanın sarısını ve kalan yağ karışımını sürün.
  • Yumurta sarısı sürülen böreği tepside 30 dakika dinlendirin.
  • Dinlenen böreği  önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 35 dakika pişirin.
  • Pişen börekleri dilimleyerek edebilirsiniz. 
                                         Afiyet Olsun

0 yorum:

Yorum yaparken;
1. Yaptığınız yorumun, mutlaka yazımla alakalı olmasına özen gösteriniz.
2. Yorumlarınızda yazım ve dil bilgisi kurallarına uymaya çalışınız.
3. Tarif göndermek için Tarif formu sayfasını kullanınız.
4. Konu ile ilgili olmayan sorularınız için iletişim sayfasını kullanınız.