13 Ekim 2018 Cumartesi

Cam Kurabiye

Cam Kurabiye

Malzemeler
  • 250 Gr Tereyağı
  • 4 Su Bardağı Un
  • 1 Su Bardağı Şeker
  • 2 Yumurta
  • 1 Paket Kabartma Tozu
  • 1 Paket Vanilya
  • 1 Paket Küçük Bayram Şekeri
Üzerine
  • Pudra Şekeri
Yapılışı
  • Un tezgaha dökün.
  • Ortasını çukurlaştırın.
  • Çukura ufak parçalara bölünmüş tereyağı, yumurta, şeker, kabartma tozu ve vanilya dökün.
  • Güzelce yoğrularak kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin.
  • Fırın tepsisine yağlı kağıt serin.
  • Güzelce yoğrulan hamuru açın.
  • Kurabiye kalıplarıyla kesin.
  • Kestiğiniz hamurun ortasına istediğiniz şekli verin.
  • Sonra hamuru yağlı kağıt serili fırın tepsisine koyun.
  • Bayram şekerlerini hamurun ortasındaki yere koyun.
  • Tepsi önceden 180 derecede ısıtılmış fırında 15 dakika kadar pişirin.
  • Nar gibi kızaran bisküviler soğuması için serin bir yere bırakın.
  • Üzerine pudra şekeri koyarak servis yapabilirsiniz.
  •                                            Afiyet Olsun

0 yorum:

Yorum yaparken;
1. Yaptığınız yorumun, mutlaka yazımla alakalı olmasına özen gösteriniz.
2. Yorumlarınızda yazım ve dil bilgisi kurallarına uymaya çalışınız.
3. Tarif göndermek için Tarif formu sayfasını kullanınız.
4. Konu ile ilgili olmayan sorularınız için iletişim sayfasını kullanınız.