13 Ekim 2018 Cumartesi

Cam Kurabiye

Cam Kurabiye

Malzemeler
  • 250 Gr Tereyağı
  • 4 Su Bardağı Un
  • 1 Su Bardağı Şeker
  • 2 Yumurta
  • 1 Paket Kabartma Tozu
  • 1 Paket Vanilya
  • 1 Paket Küçük Bayram Şekeri
Üzerine
  • Pudra Şekeri
Yapılışı
  • Un tezgaha dökün.
  • Ortasını çukurlaştırın.
  • Çukura ufak parçalara bölünmüş tereyağı, yumurta, şeker, kabartma tozu ve vanilya dökün.
  • Güzelce yoğrularak kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin.
  • Fırın tepsisine yağlı kağıt serin.
  • Güzelce yoğrulan hamuru açın.
  • Kurabiye kalıplarıyla kesin.
  • Kestiğiniz hamurun ortasına istediğiniz şekli verin.
  • Sonra hamuru yağlı kağıt serili fırın tepsisine koyun.
  • Bayram şekerlerini hamurun ortasındaki yere koyun.
  • Tepsi önceden 180 derecede ısıtılmış fırında 15 dakika kadar pişirin.
  • Nar gibi kızaran bisküviler soğuması için serin bir yere bırakın.
  • Üzerine pudra şekeri koyarak servis yapabilirsiniz.
  •                                            Afiyet Olsun

0 yorum: