22 Ocak 2019 Salı

Bülbül Yuvası

Bülbül Yuvası

Malzemeler
  • 250 Gr Tereyağı
  • 1 Yumurta
  • 2 Yemek Kaşığı Yoğurt
  • 1 Yemek Kaşığı Sirke
  • 1 Çay Bardağı Sıvıyağ
  • 1 Paket Kabartma Tozu
  • 1 Paket Vanilya
  • 10 Adet Ceviz İçi
  • 4 Su Bardağı Un
Şerbeti için
  • 4 Su Bardağı Su
  • 4 Su Bardağı Toz Şeker
  • 2 Damla Limon Suyu
Üzeri için
  • Toz Fıstık



Yapılışı 
  • 4 su bardağı şekeri ve 4 su bardağı suyu bir tencereye alarak kaynatın.
  • Üzerine limon suyunu ekleyip birkaç dakika kaynadıktan sonra ocaktan alın.
  • Ardından tencereyi soğumaya bırakın.
  • Bir tavada tereyağını eritin.
  • Bir kapta yumurtanın sarısını çırpın.
  • Üzerine sıvıyağ, eritilmiş tereyağ, sirke ve yoğurdu ekleyip çırpın.
  • Daha sonra kabartma tozu ve vanilyayı ekleyin.
  • En son kaba azar azar un ekleyin.
  • Güzelce yoğrularak kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin.
  • Hamuru 10 dakika dinlendirin.
  • Hamuru iki eşit parçaya bölün.
  • Fırın tepisini yağlayın.
  • Birinci parça hamuru mutfak tezgahında merdane yardımıyla açın.
  • Açtığınız hamurdan su bardağının ağzı ile yuvarlaklar kesip yağlanmış fırın tepsisine koyun.
  • İkinci parça hamuru yine mutfak tezgahında merdane yardımıyla açın.
  • Açtığınız hamurdan su bardağının ağzı ile yuvarlaklar kesin.
  • İkinci hamurdan kestiğimiz parçaların ortasını küçük bir şişe kapağı ile kesin.
  • Hamurlar bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın.
  • Fırın tepsisine koyduğumuz parçaların üzerine yumurtanın beyazını sürün.
  • İkinci hamurdan kestiğimiz simit şeklindeki parçaları fırın tepsisine koyduğumuz parçaların üzerine koyun.
  • Üzerine tekrar fırça yardımıyla yumurtanın beyazını sürün.
  • Son olarak ortasındaki boşluklara ceviz koyun.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana pişirin. 
  • Fırından aldığımız tepsinin ilk sıcaklığının geçmesini bekleyin.
  • Üzerine oda sıcaklığında soğuttuğumuz şerbeti dökün.
  • Şerbet çekmesini 25 dakika bekleyin.
  • Şerbetini çektikten sonra üzerini toz fıstıkla süsleyerek servis edebilirsiniz.
                                        Afiyet Olsun

8 yorum:

  1. Çok güzel görünüyor ama çok tatlı da yiyemiyorum ne yapcaz bilmiyorum çok tüketince dişler ağrıyor :) emeğinize sağlık Ahmet bey. Saygılar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gece yatmadan önce diş fırçalarsak belki kurtarırız :) Teşekkür ederim

      Sil
    2. :) onu tatlı yemesek de yapıyoruz ahmet bey sabah akşam öğlen fırsat olursa da fırçalıyorum uyarınız teşekkür ederim :)

      Sil
    3. Valla hocam tatlı engel tanımıyor bence :)

      Sil
  2. Çok güzel bir tarif olmuş, teşekkürler. Baktıkça içim gitti.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben Teşekkür Ederim Fatih Bey :) Bir daha yapınca sizi de çağıralım.

      Sil
  3. İadei ziyarete geldim ben sizi takip ediyormuşum zaten ne güzel bir tatlıdır bülbül yuvası

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoş Geldiniz. Size katılıyorum çok güzel bir tatlı :)

      Sil

Yorum yaparken;
1. Yaptığınız yorumun, mutlaka yazımla alakalı olmasına özen gösteriniz.
2. Yorumlarınızda yazım ve dil bilgisi kurallarına uymaya çalışınız.
3. Tarif göndermek için Tarif formu sayfasını kullanınız.
4. Konu ile ilgili olmayan sorularınız için iletişim sayfasını kullanınız.