1 Ekim 2018 Pazartesi

Boru Bisküvisi

Site Logo
Malzemeler
  • 2 Yumurta
  • 3 Kaşık Toz Şeker
  • 3 Kaşık Un
  • 80 Gr Margarin
  • 1 Limon Kabuğu Rendesi
  • 1 Paket Vanilya
  • Pudra Şekeri (Üzeri için)
Hazırlanışı
  • 2 yumurta ile 3 kaşık toz şeker hafif ateşte çırpılır.
  • Sonra içine 3 kaşık un , margarin, 1 paket vanilya ve bir limon kabuğu rendesi katılarak karıştırılır.
  • Üzerine yağlı kağıt serilmiş bir tepsiye aralıklı olarak bu karışımdan ceviz büyüklüğünde parçalar konur.
  • Konan parçalar parmak yardımıyla 1-2 mm inceliğinde daireler haline getirilir.
  • 90 - 100 dereceye kadar ısıtılmış bir fırında yaklaşık 1 - 2 dakika pembeleşinceye kadar pişirilir.
  • Fırından çıkarılır çıkarılmaz bisküvilerin üzerine bir kapak kapatılır.
  • Bir müddet sonra bu kapak kaldırılıp daire biçimindeki bisküviler alınır ve boru gibi sarılır.
  • Servis tabağına dizilir ve üzerlerine pudra şekeri serpilerek servis edilir.
                                        Afiyet olsun...

0 yorum: