7 Ekim 2018 Pazar

Bohça Böreği

Bohça Böreği

Malzemeler
  • 3 Adet Yufka
  • 1 Çay Bardağı Süt 
  • 1 Çay Bardağı Sıvıyağ
  • 1 Yumurta Sarısı
İç Harcı İçin
  • 200 Gr Beyaz Peynir
  • 1 Demet Maydanoz
  • Tuz
Üzeri İçin
  • Çörek Otu
  • Susam
Hazırlanışı 
  • Maydanozu ince ince doğrayalım.
  • Beyaz peyniri kür şeklinde keselim.
  • Beyaz peynirle maydanozu karıştıralım.
  • Biraz tuz ekleyelim.
  • Süt ve sıvıyağı ayrı bir kapta karıştıralım.
  • 1 Adet yufkayı geniş ve düz bir zemin üzerine açalım.
  • Fırça yardımıyla yufkanın üzerine süt ve yağ karışımın sürelim.
  • İkinci yufkayı süt ve yağ karışımını sürdüğümüz yufkanın üzerine serelim.
  • İkinci yufkanın üzerine de süt ve yağ karışımını sürelim.
  • Üçüncü yufkaya da aynı işlemi yapalım.
  • Son olarak en üstteki yufkanın üzerine de süt ve yağ karışımından sürelim.
  • Daha sonra üstteki yufkanın her yerine peynirli harcı yayalım. 
  • İlk önce yufkanın iki kenarını birbirinin üzerine gelmeyecek şekilde katlayalım.
  • Diğer kenarlarını da ikiye katlayalım.
  • Kare haline gelen böreğin bu kez karşılıklı dört köşesini üst üste bindirmeden ortada birleşecek şekilde kapatalım.
  • Bıçak yardımıyla 8 eşit üçgene bölelim.
  • Üzerlerine yumurta sarısını sürelim.
  • En sonda üzerlerine susam ve çörek otunu koyun.
  • 180 Derecelik fırında 30 dakika pişiriniz.
                       Afiyet Olsun

0 yorum: