7 Ekim 2018 Pazar

Bohça Böreği

Bohça Böreği

Malzemeler
  • 3 Adet Yufka
  • 1 Çay Bardağı Süt 
  • 1 Çay Bardağı Sıvıyağ
  • 1 Yumurta Sarısı
İç Harcı İçin
  • 200 Gr Beyaz Peynir
  • 1 Demet Maydanoz
  • Tuz
Üzeri İçin
  • Çörek Otu
  • Susam
Hazırlanışı 
  • Maydanozu ince ince doğrayalım.
  • Beyaz peyniri kür şeklinde keselim.
  • Beyaz peynirle maydanozu karıştıralım.
  • Biraz tuz ekleyelim.
  • Süt ve sıvıyağı ayrı bir kapta karıştıralım.
  • 1 Adet yufkayı geniş ve düz bir zemin üzerine açalım.
  • Fırça yardımıyla yufkanın üzerine süt ve yağ karışımın sürelim.
  • İkinci yufkayı süt ve yağ karışımını sürdüğümüz yufkanın üzerine serelim.
  • İkinci yufkanın üzerine de süt ve yağ karışımını sürelim.
  • Üçüncü yufkaya da aynı işlemi yapalım.
  • Son olarak en üstteki yufkanın üzerine de süt ve yağ karışımından sürelim.
  • Daha sonra üstteki yufkanın her yerine peynirli harcı yayalım. 
  • İlk önce yufkanın iki kenarını birbirinin üzerine gelmeyecek şekilde katlayalım.
  • Diğer kenarlarını da ikiye katlayalım.
  • Kare haline gelen böreğin bu kez karşılıklı dört köşesini üst üste bindirmeden ortada birleşecek şekilde kapatalım.
  • Bıçak yardımıyla 8 eşit üçgene bölelim.
  • Üzerlerine yumurta sarısını sürelim.
  • En sonda üzerlerine susam ve çörek otunu koyun.
  • 180 Derecelik fırında 30 dakika pişiriniz.
                       Afiyet Olsun

0 yorum:

Yorum yaparken;
1. Yaptığınız yorumun, mutlaka yazımla alakalı olmasına özen gösteriniz.
2. Yorumlarınızda yazım ve dil bilgisi kurallarına uymaya çalışınız.
3. Tarif göndermek için Tarif formu sayfasını kullanınız.
4. Konu ile ilgili olmayan sorularınız için iletişim sayfasını kullanınız.