24 Ekim 2018 Çarşamba

Baharlı Bisküvi

Baharlı Bisküvi

Malzemeler
  • 2 Bardak Un
  • 3 Yemek Kaşığı Tereyağı
  • 2 Yumurta
  • 1 Paket Kabartma Tozu
  • Yağlı Eritme Peyniri
  • 2 Yemek Kaşık Sıvı Yağ
  • 1 Çay Kaşığı Tuz
Hazırlanışı
  • Bir kaba unu koyun. 
  • Üzerine tereyağı, yumurta, kabartma tozu ve tuzu koyup karıştırın.
  • Güzelce yoğrularak kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin.
  • Hamurun üzerini nemli bir bezle örtüp 1 saat dinlendirin.
  • Dinlenen hamuru açarak ince bir yufka durumuna getirin.
  • Açılan hamurdan bir bardak yardımıyla bir çok yuvarlak çıkarın.
  • Fırın tepsisine yağlı kağıt serin.
  • Yağlanan tepsiye aralıklarla yuvarlak hamurlar yerleştirin.
  • Tepsi önceden ısıtılmış az ısılı fırında üzerleri nar gibi oluncaya kadar bekleyin.
  • Bisküviler nar gibi kızarınca fırından çıkarıp soğumaya bırakın.
  • Bir kasede peynir ve sıvı yağı karıştırıp koyu macun durumuna getirin.
  • Yuvarlak bisküvilerin yarısına macun kıvamına gelmiş peynirden sürün.
  • Geriye kalan yuvarlak hamurlar da üstüne kapatın.
  • Son olarak servis tabağına yerleştirilip servis yapın.
                                       Afiyet olsun...

0 yorum: