19 Ekim 2018 Cuma

Ayva Tatlısı

Ayva Tatlısı

Malzemeler
  • 6 Adet Ayva
  • 1,5 Su Bardağı Toz Şeker
  • 3 Adet Karanfil
  • 1 Adet Çubuk Tarçın
  • 5 Su Bardağı Su
Üzeri için
  • Toz Fıstık
  • Kaymak
Yapılışı
  • Ayvaları yıkayın.
  • Ayvaların kabuklarını soyun.
  • Kabukları soyulan ayvaları ikiye bölün.
  • Ayvaların çekirdeklerini çıkarın.
  • Püf Noktası : Ayvaların çekirdeklerini atmayın.Pişirme esnasında renk vermesi için kullanılacak
  • Bir tencereye ayvaları koyun.
  • Ayvaların üzerine toz şekeri ekleyin.
  • Daha sonra kabuk tarçın, karanfil ve ayva çekirdeklerini ekleyin.
  • Tencereye ayvaların üzerini geçecek şekilde su koyun.
  • Tencereyi ocağa koyun.
  • Ayvalar rengini alıp yumuşadıktan sonra tencereyi ocaktan alın.
  • Ayvaları bir servis kabına alıp 2-3 saat dinlendirin.
  • Ayvaları servis ederken tencerede kalan şerbeti üzerine dökün.
  • Şerbeti çektikten sonra üzerini toz fıstık ve kaymakla süsleyerek servis edebilirsiniz.
                               Afiyet Olsun

0 yorum: