12 Ekim 2018 Cuma

Ay Kurabiyesi

Ay Kurabiyesi

Malzemeler
  • 250 Gr Tereyağı
  • 1 Su Bardağı Toz Şeker
  • 2 Yumurta Sarısı
  • 500 Gr Un
  • 1 Paket Kabartma Tozu
  • 1 Paket Vanilya
  • 2 Çay Bardağı Pudra Şekeri
  • Yarım Çay Bardağı Su
  • 150 Gr Toz Badem
Üzerine
  • Pudra Şekeri
Yapılışı
  • Bademleri rengi dönene kadar kavurun.
  • Bir kaba tereyağını koyun.
  • Üzerine yumurtayı ekleyin.
  • Daha sonra toz badem, pudra şekeri, kabartma tozu ,vanilya ve suyu ekleyip karıştırın.
  • Sonra azar azar un ekleyin.
  • Güzelce yoğrularak kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin.
  • Hamuru 15 dakika dinlendirin.
  • Fırın tepsisine yağlı kağıt serin.
  • Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın.
  • Kopardığınız hamur parçalarına ay şeklini verip yağlı kağıt serili fırın tepsisine koyun.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 20 dakika pişirin. 
  • Fırından alıp soğutmaya bırakın.
  • Üzerine pudra şekeri döküp servis yapın.
                               Afiyet Olsun

0 yorum: