16 Ekim 2018 Salı

Ekler Pasta

Ekler Pasta

Malzemeler 
Kreması için; 
  • 2 Yemek Kaşığı Tereyağı
  • 1 Su Bardağı Un
  • Çeyrek Su Bardağı Nişasta 
  • 5 Su Bardağı Süt 
  • 1 Su Bardağı Şeker 
  • 1 Yumurta Sarısı 
  • 1 Poşet Kremşanti 
  • 1 Paket Vanilya 
Hamuru için; 
  • 100 Gr Tereyağı 
  • 125 Gr Un
  • 4 Yumurta 
  • 1 Tatlı Kaşığı Şeker
  • 1 Su Bardağı Su 
  • 1 Paket Vanilya 
  •  Bir Tutam Tuz 
Üzerine
  • 250 Gr Çikolata
Yapılışı
  • Hamuru hazırlamak için, bir tencerede tereyağı, su ve tuzu pişirin. 
  • Yağ tamamen eridiğinde içine azar azar unu ekleyip hızlıca karıştırın. 
  • Hazırladığınız hamuru oda sıcaklığında soğumaya bırakın.
  • Soğuyan hamurun içine yumurtaları kırıp çırpmaya devam edin. 
  • Hamuru sıkma poşetine koyun.
  • Fırın tepsisine yağlı kağıt serin.
  • Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine hamuru sıkın. 
  • Hamurları önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 20 Dakika pişirin.
  • Kreması için, bir tencereye şeker, yumurta sarısı, süt, krem şanti, un ve nişastayı ekleyin.
  • Tencereyi ocağa alın.
  • Koyu bir muhallebi oluncaya kadar karıştırarak pişirin.
  • Pişen muhallebiye vanilya ve tereyağı ekleyip yağ eriyinceye kadar karıştırın.
  • Tencereyi ocaktan alın.
  • Tenceredeki muhallebilerin oda sıcaklığına gelmesi için bekleyin.
  • Oda sıcaklığına gelen tenceredeki muhallebileri en az 2 saat buzdolabında bekletin.
  • Çikolata sosunu hazırlamak için, çikolatayı tavada eritin. 
  • Fırından çıkarılan ve soğumuş olan ekleri ortadan ikiye bölün.
  • Alt parçalara krema sıkın.
  • Üst parçaları çikolata sosuna bulayın.
  • Alt parçaların üzerine üst parçaları koyun.
  • Üzerini fıstıkla süsleyerek servis edebilirsiniz.

                                       Afiyet Olsun.

0 yorum: