29 Eylül 2018 Cumartesi

Yalancı Boyoz Böreği

Yalancı Boyoz Böreği

Malzemeler
  • 5 tane yufka
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı su
  • Peynir

Üzeri için;
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı su
  • 1 şişe maden suyu
  • 1 yumurta sarısı
Hazırlanışı
  • Yufka düz bir zemin üzerine serilir.
  • 1 çay bardağı su ile 1 çay bardağı sıvı yağ, bir kase içerisinde karıştırılır.
  • Yufkanın üzerine bolca bu karışımdan gezdirilip, fırça yardımı ile her yerine sürülür.
  • Daha sonra yufka ortadan ikiye katlanır ve dört eşit üçgen parçaya kesilir.
  • Yufkaların uzun tarafına peynir koyulup, kenarlarını katlamadan rulo sarılır.
  • Daha sonra kendi etrafında sararak gül böreği şekli verilir.
  • Üzerilerine 1 çay bardağı sıvı yağ ile 1 çay bardağı su karışımı dökülür.
  • Son olarak üzerilerine 1 şişe maden suyu dökülür ve borcamın üzeri streç film ile kapatılır.
  • Daha sonra borcam buzdolabına kaldırılır ve bu şekilde 1 gece dinlendirilir 
  • Dinlendirilen boyozlar, yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı olarak dizilir.
  • Üzerilerine fırça yardımı ile yumurta sarısı sürülür.
  • Hazırlanan hazır yufkayla yalancı boyoz, önceden ısıtılmış 200° fırında, üzerileri kızarıncaya kadar pişirilir.
                    Afiyet Olsun

0 yorum: