29 Eylül 2018 Cumartesi

Yalancı Boyoz Böreği

Yalancı Boyoz Böreği

Malzemeler
  • 5 tane yufka
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı su
  • Peynir

Üzeri için;
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı su
  • 1 şişe maden suyu
  • 1 yumurta sarısı
Hazırlanışı
  • Yufka düz bir zemin üzerine serilir.
  • 1 çay bardağı su ile 1 çay bardağı sıvı yağ, bir kase içerisinde karıştırılır.
  • Yufkanın üzerine bolca bu karışımdan gezdirilip, fırça yardımı ile her yerine sürülür.
  • Daha sonra yufka ortadan ikiye katlanır ve dört eşit üçgen parçaya kesilir.
  • Yufkaların uzun tarafına peynir koyulup, kenarlarını katlamadan rulo sarılır.
  • Daha sonra kendi etrafında sararak gül böreği şekli verilir.
  • Üzerilerine 1 çay bardağı sıvı yağ ile 1 çay bardağı su karışımı dökülür.
  • Son olarak üzerilerine 1 şişe maden suyu dökülür ve borcamın üzeri streç film ile kapatılır.
  • Daha sonra borcam buzdolabına kaldırılır ve bu şekilde 1 gece dinlendirilir 
  • Dinlendirilen boyozlar, yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı olarak dizilir.
  • Üzerilerine fırça yardımı ile yumurta sarısı sürülür.
  • Hazırlanan hazır yufkayla yalancı boyoz, önceden ısıtılmış 200° fırında, üzerileri kızarıncaya kadar pişirilir.
                    Afiyet Olsun

0 yorum:

Yorum yaparken;
1. Yaptığınız yorumun, mutlaka yazımla alakalı olmasına özen gösteriniz.
2. Yorumlarınızda yazım ve dil bilgisi kurallarına uymaya çalışınız.
3. Tarif göndermek için Tarif formu sayfasını kullanınız.
4. Konu ile ilgili olmayan sorularınız için iletişim sayfasını kullanınız.