22 Ekim 2018 Pazartesi

Paçanga Böreği

Paçanga Böreği
Malzemeler
  • 3 Adet Yufka
  • 100 Gr Kaşar Peyniri
  • 100 Gr Pastırma
  • 1 Adet Domates
  • 2 Adet Yeşil Biber
Kızartmak için
  • 2 Su Bardağı Sıvıyağ
Hazırlanışı
  • Yufkaları üst üste serip dört eşit parçaya bölün. 
  • Dört eşit parçayı da ortadan ikiye bölüp sekiz eşit üçgen yufka parçası elde edin.
  • Pastırmayı küçük parçalar halinde kesin.
  • Kaşar peynirini rendeleyin.
  • Kabuğunu soyduğunuz domatesleri küçük küpler halinde doğrayın. 
  • Yeşil biberleri halka şeklinde doğrayın.
  • Bir kasede pastırma, kaşar peyniri, domates ve biberi karıştırın.
  • Üçgen yufka parçalarını tezgahının üzerine açın.
  • Kasede karıştırdığınız malzemeleri 1-2 kaşık olacak şekilde üçgen yufka parçasının geniş kısmına doğru yerleştirin. 
  • Yufkaların önce kenarlardan katladıktan sonra rulo şeklinde sarın.
  • Püf Noktası : Açılmaması için uç kısmını suya batırıp yapıştırın.
  • Bir tencerede sıvıyağını kızdırın. 
  • Sardığınız börekleri kızgın yağda kızartın.
  • Fazla yağını bırakmaları için kağıt havlu serili bir servis tabağında 2- 3 dakika kadar beklettikten sonra sıcak olarak servis edin. 
                                              Afiyet Olsun

2 yorum:

  1. Paçanga böreği tarifi için teşekkürler sevdiğim böbreklerden.

    YanıtlaSil

Yorum yaparken;
1. Yaptığınız yorumun, mutlaka yazımla alakalı olmasına özen gösteriniz.
2. Yorumlarınızda yazım ve dil bilgisi kurallarına uymaya çalışınız.
3. Tarif göndermek için Tarif formu sayfasını kullanınız.
4. Konu ile ilgili olmayan sorularınız için iletişim sayfasını kullanınız.