27 Eylül 2018 Perşembe

Mayalı Poğaça

Mayalı Poğaça

Malzemeler
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket yaş maya 
  • 4 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 adet yumurta
  • 2 tepeleme çay kaşığı tuz
  • 7 su bardağı un
Üzeri için
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı susam
Püf Noktası
Hazırladığınız poğaçaların büyüklüklerine göre adet sayısı değişiklik gösterebilir.Hamuru mayalandırma sürelerine dikkat edin, ılık olması gereken malzemeler dışında kullandığınız tüm malzemelerin oda sıcaklığında olmasına dikkat edin.Unu yavaş yavaş ekleyip hamuru yoğurma işlemini sürdürün. Kullandığınız un oranı 1/2 su bardağı kadar artış gösterebilir.

Hazırlanışı

  • 1 su bardağı ılık su ve 1 su bardağı ılık sütü geniş bir karıştırma kabına alın. 
  • 1 paket yaş maya ve 4 yemek kaşığı toz şekeri ekleyip karıştırdıktan sonra mayanın aktive olması için 5 dakika kadar bekletin.
  • Maya tamamen eridikten sonra 1 su bardağı sıvı yağ , 1 adet yumurta ve 2 çay kaşığı tuzu ekleyin.
  • Unu azar azar ekleyip hamuru toparlanana kadar yoğurmaya başlayın.
  • Yumuşak ve yapışmayacak bir kıvamda bir hamur elde ettiğiniz zaman üzerini streç film ve nemli bir bezle kapatıp 40-45 dakika kadar oda ısısında mayalanmaya bırakın.
  • Mayalanan hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar kopartıp avuç içinizde yuvarlayarak şekil verin.
  • Tepsiye aralıklı olarak dizdiğiniz mayalı hamurların üzerine yumurta sarısı sürün. Son mayalandırma işlemi için 10-15 dakika kadar poğaçaları tepside bekletin ve önceden ısıtılmış 190 derece fırında 20 dakika kadar pişirin. 
                           Afiyet Olsun

0 yorum: