22 Ekim 2018 Pazartesi

Aşure

Aşure

Malzemeler

  • 7 Su Bardağı Su
  • 1,5 Su Bardağı Aşurelik Buğday
  • 1 Çay Bardağı Nohut
  • 1 Çay Bardağı Fasulye
  • 1 Çay Bardağı Kuru Üzüm
  • 1 Çay Bardağı Badem
  • 1 Çay Bardağı Fındık
  • 7 Adet Karanfil
  • 1 Çay Bardağı Kuru İncir
  • 1 Çay Bardağı Kuru Kayısı
  • 2 Su Bardağı Toz Şeker
Üzeri için
  • 25 Gr Fındık
  • 25 Gr Kuş Üzümü
  • 100 Gr Ceviz
  • 1 Adet Nar
  • Tarçın
Hazırlanışı
  • Bir tencereye buğdayı koyun.
  • Üzerine su ilave edip 30 dakika haşlayın.
  • Kuru incir ve kuru kayısıyı küp şeklinde doğrayın.
  • Üzerine şeker hariç diğer malzemeleri ilave edip 30 dakika daha haşlayın.
  • Malzemeler haşlandıktan sonra şekeri ilave edip karıştırın.
  • Şeker iyice eriyene kadar 5 dakika daha kaynatın.
  • Servis kaselerine bir kepçe yardımıyla aşureleri koyun.
  • Servis kasesindeki aşureler ılındıktan sonra üstüne isteğinize göre fındık, kuş üzümü , nar ve ceviz koyup servis edebilirsiniz.
                  Afiyet Olsun

0 yorum:

Yorum yaparken;
1. Yaptığınız yorumun, mutlaka yazımla alakalı olmasına özen gösteriniz.
2. Yorumlarınızda yazım ve dil bilgisi kurallarına uymaya çalışınız.
3. Tarif göndermek için Tarif formu sayfasını kullanınız.
4. Konu ile ilgili olmayan sorularınız için iletişim sayfasını kullanınız.